CINE SUNTEM NOI OAMENII DIN PUNCT DE VEDERE PROFETIC ?!

STUDIU BIBLIC

CINE SUNTEM NOI OAMENII DIN PUNCT DE VEDERE PROFETIC ?

Cercetand Cuvantul lui Dumnezeu am intalnit unele pasaje profetice  care vorbesc in mod clar, despre originea si despre preexistenta omului.

(profetii  care din nefericire  nu sunt explicate in biserica).

Astfel gasim scris in Efeseni 1:4-5  ca :  -„In El, Dumnezeu ne-a ales INAINTE DE INTEMEIEREA LUMII, ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea Lui,  dupa ce, in dragostea Lui,  NE-A RANDUIT MAI DINAINTE sa fim infiati prin Isus Hristos, dupa buna placere a voii Sale„…

Acelasi lucru este aratat si in Romani 8:28-30 . -„ De alta parte, stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau.  Caci pe aceia pe care I-A CUNOSCUT MAI DINAINTE, I-A SI HOTARAT MAI DINAINTE sa fie ASEMENEA CHIPULUI FIULUI SAU, pentru ca El sa fie Cel intai nascut dintre mai multi frati. (1Pet.1:20) (Ier.1:5)  Si PE ACEIA PE CARE I-A HOTARAT MAI DINAINTE, I-A SI CHEMAT ; si pe aceia pe care i-a chemat, i-a si socotit neprihaniti; iar pe aceia pe care i-a socotit  neprihaniti, i-a si proslavit„.

Din textul acesta  am inteles ca „MAI DINAINTE„, (adica „inainte de intemeierea lumii materiale„),   pe baza unor criterii clare si bine definite, Dumnezeu a facut o selectie , o alegere si-o separare intre anumite „entitati spirituale”  existente in lumea cereasca, si in baza acelei alegeri,

1.)  unii  au fost pusi deoparte  pentru mantuire (Romani 9:23),

2.) iar pe altii, Dumnezeu  i-a pus deoparte pentru pedeapsa (Romani 9:22).

Intre cele doua extreme exista o mare multime care desi nu au fost „alesi  si pusi deoparte pentru slava„, totusi Dumnezeu le-a dat oportunitatea mantuirii, dandu-le   „liberul albitru„,  lasandu-i pe ei sa  aleaga (sau sa respinga) mantuirea.

Ucenicii Domnului Isus Hristos, au fost (si sunt) trimisi tocmai la aceasta categorie ca sa le vesteasca Evanghelia Mantuirii (Marcu 16:15-16 ; 2Cor.5:20)

(despre acest subiect-” Liberul Albitru„,  poate ca vom vorbi in alte mesaje).

Motivele  despartirii  dintre lumina si intuneric,(Genesa 1:4),  si motivele alegerii si-a a punerii deoparte a unora fata de ceilanti, a avut la baza evenimente reale, care-au avut loc,  in vesniciile trecute, in Imparatia Cerurilor . Pacatul a fost cauza separarii si-al izgonirii lor din Lumea cereasca. Urmarile pacatului au fost despartirea de Dumnezeu si moartea….

Aceasta  selectie si aceasta „separare” a fost doar inceputul unor lucrari cuprinse intr-un  „plan divin”  de recuperare de reabilitare ,de vindecare si de mantuire a fiintelor ceresti care-au fost otravite cu microbul pacatului.

Toate „entitatile” care au fost intinate de pacatul edenic, (din lumea cereasca),   in functie de gradul in care au fost afectate si otravite de otrava pacatului, au trebuit sa intre in programe diferite de recuperare, de curatire si de vindecare.

Conform acelui plan (facute „mai inainte de intemeierea lumii„),  unele dintre acele „entitati spirituale”,  au fost randuite sa vina in aceasta lume materiala, ca niste „vase duhovnicesti„,(asa le numeste apostolul Pavel),  astfel ca Dumnezeu sa-si continue cu aceste entitati, aceea lucrare, pe care El a inceput-o inca inainte de intemeierea lumii .

In aceasta lume materiala, unele dintre entitatile spirituale  (sau  „vase„- asa cum le numeste apostolul Pavel) vor fi recuperate, vor fi curatite, vor fi albite si sfintinte, astfel incat ele sa poate fi din nou folosite de catre Dumnezeu in Lucrarea Lui.

Iata textele care vorbesc despre  lucru:

Romani 9:22.

Si ce putem spune, daca Dumnezeu, fiindca voia sa-Si arate mania si sa-Si descopere puterea, a suferit cu multa rabdare niste VASE ALE MANIEI, FACUTE PENTRU PIEIRE;

(sau „care se indreptau spre distrugere”– traducerea :”GOD’S WORD® Translation (©1995″)

Romani 9:23  sa-Si arate bogatia slavei Lui fata de niste VASE ALE INDURARII pe care LE-A PREGATIT MAI DINAINTE  pentru slava (despre noi vorbesc).

2Timotei 2:20-21. -„Intr-o casa mare nu sunt numai vase de aur si de argint, ci si de lemn si de pamant. Unele sunt pentru o INTREBUINTARE DE CINSTE, iar altele pentru o  INTREBUINTARE DE OCARA.  Deci, DACA CINEVA SE CURATESTE de acestea, va fi un vas de cinste, sfintit, folositor stapanului sau, destoinic pentru orice lucrare buna„.

Deci unul dintre motivele principale pentru care aceste „vase” au fost randuite ca sa vina in aceasta lume este in primul rand, curatirea lor , sfintirea lor, si repunerea lor din nou in slujba lui Dumnezeu.

Trebue sa intelegem ca expresia   „MAI DINAINTE„,  (folosita de apostolul Pavel  in Romani 9:23),  se refera (ca si in Efeseni 1:4) la un timp trecut, adica un timp „MAI DINAINTE”  de intemeierea lumii materiale. (atunci cand  „vasele de cinste” au fost alese si-au fost  separate de „vasele de ocara„).

Atunci Dumnezeu a facut acel  „Plan de Salvare si de Reabilitare„, in care TOATE aceste entitati , intr-un fel sau altul, au fost cuprinse si-au fost incluse in diferite forme de tratament cu scopul recuperarii si  vindecarii lor .

Dar pe baza caror criterii a facut Dumnezeu aceasta alagere si- aceasta  separare ?

La o analiza superficiala a textului poate ca am putea argumenta ca aceasta „separate” ar fi fost bazata pe  prestiinta  lui Dumnezeu. ( in sensul ca Dumnezeu ar fi stiut in prestiinta Lui care dintre acele „vase” vor fi bune candva in viitor, si care vor fi rele)….

Dar aceasta ipoteza ridica doua mari probleme:

1.) Dumnezeu nu trebuia  „sa stie” ca unii oameni (candva in viitor), vor fi buni iar altii rai, deoarece Dumnezeu fiind Olarul, si fiind Tatal si Creatorul tuturor,  (Isa.64:8),  El insusi aparent, i-ar fi creat asa…. O oaie este oaie, deoarece Dumnezeu a creat-o sa fie oaie… O capra este capra, deoarece Dumnezeu a creat-o ca sa fie capra…. Sarpele este sarpe, deoarece Dumnezeu l-a creat astfel. Deci  pe baza acestei ipoteze, motivul si  cauza pentru care unii oameni sunt rai ar fi  Dumnezeu, deoarece El  i-a creat astfel, predestinandu-i ca  ei sa fie niste vase intinate si spurcate. Dar aceasta varianta nu este adevarata. DUMNEZEU  NU CREAZA NIMIC INTINAT, NECURAT SI SPURCAT. Tot ceea-ce Dumnezeu a creat a fost bun si desavarsit. Lucifer  insusi atunci cand a fost creat a fost un inger de lumina neprihanit, desavarsit si stralucitor: (Ezec.28:15), pana a ajuns sa cada in faradelege si astfel a ajuns sa devina un drac.. La fel si ingerii cazuti, (diavolii), initial ei au fost desavarsiti si neprihaniti atunci cand Dumnezeu i-a creat, dar prin ascultarea de  invataturile diavolului, ai insisi au devenit niste diavoli rai.

Biblia ne arata ca duhurile celor care vin si se nasc in aceasta viata sunt deja  intinate si necurate. (la fel ca si  diavolul). Motivul datorita carora unele „vase” au devenit intinate si spurcate, (cu mult inainte de-a se naste in aceasta lume), se datoreaza pacatului luciferic,  eveniment petrecut in lumea cereasca, cu mult timp  inainte de intemeierea lumii materiale. (In Gradina Edenului, Lucifer era deja un inger cazut, numit „sarpele cel vechi” …. Apocalipsa 12:9).

. 2.) A doua mare problema ridicata din aceeasta teorie (a prestiintei lui Dumnezeu), ar fi ca Dumnezeu in mod deliberat ar fi creat pe unii oameni rai si i-ar fi predestinat pentru pedeapsa  vesnica  ( fara nici un motiv initial), nepasandu-i sau chiar, gasindu-si placere in suferinta lor vesnica.  .

Conform acestei antinomii biblice, aparent s-ar parea ca Dumnezeu ar vrea cu tot dinadinsul ca unii oameni sa ajunga in iad, deoarece ei au fost predestinati pedepsei vesnice.

Marc.4:11-12„Voua”, le-a zis El, „v-a fost dat sa cunoasteti taina Imparatiei lui Dumnezeu; dar pentru cei ce sunt afara din numarul vostru, toate lucrurile sunt infatisate in pilde;  pentru ca, „macar ca privesc, sa priveasca si sa nu vada, si macar ca aud, sa auda si sa nu inteleaga, CA NU CUMVA SA SE INTOARCA LA DUMNEZEU SI SA LI SE IERTE PACATELE„… ( Ceilanti oameni nu numai ca au fost predestinati pentru pedeapsa vesnica ,dar nici macar nu li s-a dat  posibilitatea vindecarii si-a mantuirii – Marc.4:11-12)

Si aceasta teorie calvinista , in mod tacit sugereaza ca  Dumnezeu ar fi  un Dumnezeu nedrept ,  partinitor, rau si nemilos, un Dumnezeu care face raul si care se bucura de rau  …. Dar nici aceasta ipoteza nu este adevarata deoarece  este scris ca Dumnezeu care este dragoste, nu face nici un rau si nici  nu se bucura de rau. (1Ioan.4:8) (Iona.4:2)

Deci  motivele alegerii unora pentru mantuire (sau cauzele lepadarii altora), trebuesc cautata in alte directii.

Unul din raspunsuri la aceasta intrebare (al alegerii si-al predestinarii unora), il gasim chiar in  textul din Efeseni cap.1 unde ne este aratat motivul si criteriul dupa care s-a facut aceasta selectie.  Apostolul Pavel spune ca cei alesi (pentru-a fi infiati in Isus Hristos) ,au fost pusi deoparte datorita faptului ca „EI MAI DINAINTE au nadajduit in Hristos” (versetul 12)

Efeseni 1:11-12. -„In El am fost facuti si mostenitori, FIIND RANDUITI MAI DINAINTE, (inainte de intemeierea lumii),  dupa hotararea Aceluia care face toate dupa sfatul voii Sale,  ca sa slujim de lauda slavei Sale, NOI, CARE MAI DINAINTE  (inainte de intemeierea lumii), AM NADAJDUIT IN HRISTOS„.

Aceasta „NADAJDUIRE IN HRISTOS” este o actiune petrecuta la un timp trecut , un timp „MAI DINAINTE„, si se identifica cu „alegerea” si „punerea deoparte” a unora pentru mantuire. ( „alegere”, care stim ca a avut loc inainte de intemeierea lumii materiale).

Apostolul Pavel nu ne spune ca „alegerea” s-ar fi  facut datorita faptului ca unii     „vor nadajdui” in Hristos (candva in viitor), si pe baza acestui criteriu viitor Dumnezeu i-ar fi  ales, ci apostolul Pavel arata ca „EI AU NADAJDUIT” in Hristos (inainte de-a fi fost alesi), si aceasta  „nadejduire” a fost criteriul alegerii lor. Deci au nadajduit in Hristos inainte de intemeierea pamantului. Dar noi nu puteam nadajdui in Hristos daca nu am fi existat atunci…

La fel, altii au fost pusi deoparte pentru pedeapsa dar nici motivul  lepadarii lor, nu a fost  Dumnezeu ci motivul se pare ca a fost  afilierea lor  cu diavolul, atunci cand diavolul razvratindu-se impotriva lui Dumnezeu,  i-a amagit pe unii, atragandu-i de partea lui. Printre „vasele intinate” si lepadate, care-au fost randuite de Dumnezeu sa vina in aceasta lume, i-as enumera pe Cain, pe Esau, pe Iuda Iscarioteanu, pe anticrist, sau pe „anticristii” zilelor noastre , despre care vom discuta mai jos .( prin ascultarea de invataturile diavolului, el  (diavolul) a devenit  conducatorul, invatatorul , mentorul si tatal lor)….

Textul din Efeseni 1:4-12 este unul din textele profetice care vorbesc despre evenimente petrecute in vesnicia trecuta, si care arata in mod clar ca omul a preexistat inainte de intemeierea lumii materiale….

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Un alt argument care intareste invatatura despre preexistenta omului, este ca Dumnezeu insusi afirma acest lucru.  Intr-o discutie avuta cu Iov, Dumnezeu ii spune  lui Iov ca  el ( Iov),  ar fi pre-existat inainte de intemeierea pamantului. .

Astfel, in aceea discutie, Dumnezeu il intreaba pe Iov: -„Unde erai tu cand am intemeiat pamantul ? Spune, daca ai pricepere„.(IOV 38:4. ). Deci intrebarea se referea strict la pre-existenta lui Iov si la „locul” unde era Iov in aceea vreme cand Dumnezeu a intemeiat pamantul.

Dumnezeu continua si-i spune lui Iov:  -„Stii, caci atunci erai nascut, si numarul zilelor tale este mare!” (IOV 38:21.)

Cred ca Dumnezeu nici nu a spus un neadevar si nici nu s-a jucat cu vorbele in afirmatia facuta catre  neprihanitul  Iov. Dumnezeu  nu glumea cu Iov  cel indurerat, amarat, zdrobit si umilit.

Dar Dumnezeu ii spunea lui Iov niste taine profetice vesnice referitoare la existenta si la creatie. Ii vorbeste despre univers, despre lumina, despre intuneric, despre locuinta mortii, despre adanc, si toate notiunile au un caracter profetic si nu stiintific sau geografic. Dar frumusetea textului consta tocmai in faptul ca Dumnezeu ii aminteste lui Iov despre pre-existenta lui.

Acest lucru ma face sa inteleg ca Iov nu era doar o imagine virtuala in mintea lui Dumnezeu ci Iov era deja o faptura concreta,  fiind deja nascut atunci cand  pamantul a fost „intemeiat”.. -„stii ca atunci erai nascut„…ii spune Dumnezeu.

Si-mi place sa cred ca Dumnezeu cunoaste acest lucru mult mai bine decat multi dintre asa zisii nostrii te-ologi. Dumnezeu nu minte si nici nu glumeste cu copii Sai…. Daca ar minti, nu ar mai fi Dumnezeu… Si daca ar glumi, intreaga Lui lucrare ar fi pusa sub semnul intrebarii…. Dar Dumnezeu spune doar adevarul.

Interesant este faptul ca si Iov stia ca el existase inainte de intemeierea pamantului.  Dumnezeu nu-l intreaba pe Iov daca el stie acest lucru, ci Dumnezeu ii spune -„STII ca ATUNCI  erai nascut„… Deci Iov stia…. Dar oare cum de noi nu mai stim acest lucru ?! „Priceperea”  lui Iov (si-a noastra), in acest caz, nu consta in faptul sa stii ca atunci existai, ci priceperea este  SA STII  UNDE ERAI TU ATUNCI (?!)….

Se pare ca Ignoranta nu este chiar o virtute…..

In acest pasaj din Cartea lui Iov,  Dumnezeu ne vorbeste de fapt noua, tuturor omenilor despre preexistenta noastra (inca dinainte de intemeierea lumii materiale) si  Dumnezeu ne spune (prin mesajul transmis lui Iov), ca noi oamenii am  existat inca  dinainte de  intemeierea pamantului….. Daca Iov a existat,inseamna ca  si noi am existat…. Dumnezeu spunandu-i lui Iov ca „numarul zilelor” lui este mare, i-a aratat lui Iov ca existenta lui este mult mai mare decat viata lui scurta de pe acest pamant.

Astfel, in Iacov 4:14,  ;   Isaia 40:6, sau  Psalmul 90:10 Dumnezeu ne arata  cat de scurta si de trecatoare este  viata noastra pamanteasca :

Iacov 4:14.  -„Caci ce este viata voastra? Nu sunteti decat un abur, care se arata putintel, si apoi piere„.

Psalmul 90:4-6.  -„Ii maturi ca un vis: dimineata sunt ca iarba care incolteste iarasi:   infloreste dimineata si creste, iar seara este taiata si se usuca„.

Dar in contrast cu aceste versete care arata cat de scurta este viata omului pe pamant, Dumnezeu ii spune lui Iov ca „numarul zilelor tale este mare„. Deci Dumnezeu nu se refera  la  viata  lui Iov de pe acest pamant (care este doar o clipa din vesnicie), ci Dumnezeu se refera la o pre-existenta  a vietii lui Iov, pre-existenta care se pierde in vesniciile trecutului  (probabil o existenta atemporara), si care-si are obarsia inca inainte de intemeierea pamantului….(sau  dinainte ca  lumea materiala  sa fi fost creata).

Deci Dumnezeu afirma ca Iov a preexistat inainte de  intemeierea pamantului.

Inainte de caderea in pacat, omul a existat intr-o stare duhovniceasca desavarsita (ca o fiinta ingereasca-duhovniceasca), si-a locuit  o perioada indefinita de timp, in Imparatia lui Dumnezeu  (sau in Gradina Edenului, numita si Gradina lui Dumnezeu) . Trebue sa intelegem ca aceasta  Gradina a Edenului a fost o dimensiune spirituala si nu o gradina materiala fireasca . Intr-o dimensiune spirituala, traiesc  creatuiri spirituale. Copacii Edenului ( ca si „Pomul Vietii” sau  „Pomul cunostintei binelui si-al raului„), nu au fost copaci in sensul nostru de intelegere pamantesc ci au fost niste entitati spirituale…. Si nici roadele lor nu a fost roade firesti….ci au fost roade duhovnicesti.

Cand Dumnezeu i-a interzis omului sa manance din rodul „copacului cunostintei binelui si-a raului„, acolo nu a fost vorba despre un mar sau o para…. (poate vom dezbate in alte mesaje si despre taina celor doi pomi din Gradina Edenului si despre taina rodului lor).

Chiar noi, (in mod alegoric) suntem considerati niste „pomi”, care trebue sa aducem roade bune, dupa voia lui Dumnezeu.

Unii dintre acesti copaci din Gradina Edenului, (datorita pacatului Edenic),  au fost  lepadati si-au fost aruncati in Locuinta Mortilor sau in Adanc  (spune profetul Ezechiel)…. Cat despre Pomul Vietii cu rodul lui,  il  regasim in Imparatia lui Dumnezeu.  (Apoc.2:7).

Atat Locuinta Mortilor cat si Adancul  sunt niste dimensiuni spirituale si nu sunt dimensiuni materiale . Fiintele spirituale intinate si decazute, au fost aruncate si inchise  in aceste dimensiuni spirituale. (despre acest subiect poate ca vom discuta in alte mesaje viitoare) ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Un alt argument profetic care vorbeste despre  preexistenta omului, este redat in Cartea Proverbelor cap. 8. In aceste profetii, Cuvantul lui Dumnezeu ne arata ca  la creatia lumii materiale, „fii oamenilor” erau si ei prezenti acolo. (ceea-ce ma face sa inteleg ca ei au pre-existat lumii materiale)..

Prov.8:27-31  -„Cand a intocmit Domnul cerurile, eu eram de fata; cand a tras o zare pe fata adancului, cand a pironit norii sus si cand au tasnit cu putere izvoarele adancului, cand a pus un hotar marii, ca apele sa nu treaca peste porunca Lui, cand a pus temeliile pamantului, eu eram mesterul Lui, la lucru langa El, si in toate zilele eram desfatarea Lui, jucand neincetat inaintea Lui, jucand pe rotocolul pamantului Sau si GASINDU-MI PLACEREA IN FII OAMENILOR„. (in acest pasaj sunt  mai multe denumiri profetice pe care nu le vom discuta aici).

Aceasta profetie sugereaza ca la fel ca si Iov, si „fii oamenilor”  existau si erau prezenti deja la creatia lumii.

––––––––––––––––––––––––––––––––––-

In Cartea Psalmilor,  Dumnezeu ne arata locul initial unde a avut loc intreaga creatie a lumilor duhovnicesti. Psalmul 87 arata ca initial, intreaga creatie a lui Dumnezeu a avut loc in Sionul Ceresc, (adica in Imparatia lui Dumnezeu.(EVREI 12:22)

EVREI 12:22 -„voi…v-ati apropiat de MUNTELE SIONULUI, de cetatea Dumnezeului celui Viu, de Ierusalimul ceresc„,…

Psalmii 87                                                                                                                                               1.  Sionul are temeliile asezate pe muntii cei sfinti: (EVREI 12:22).                                       2. Domnul iubeste portile Sionului mai mult decat toate locasurile lui Iacov.                       3. Lucruri pline de slava au fost spuse despre tine, cetate a lui Dumnezeu!                           4. Eu pomenesc Egiptul si Babilonul printre cei ce Ma cunosc; iata, tara filistenilor, Tirul cu Etiopia: „In SION s-au nascut.” –                                                                             5. Iar despre Sion este zis:  „TOTI S-AU NASCUT IN EL„,      si Cel Preainalt  ii intareste.                                                                                                                                                 6. Domnul numara popoarele,  scriindu-le   „ACOLO S-AU NASCUT                                                                                                                                            7. Si cei ce canta si cei ce joaca striga: „Toate izvoarele mele sunt in Tine.”

(si pentru ca discutam de Sionul Ceresc , vreau sa mentionez ca sunt foarte multe profetii se vorbeste despre acest „Sion”. Despre unele dintre ele, vom discuta chiar in acest studiu biblic).

Deoarece  Psalm 87 este  o profetie, implicit si denumirile folosite aici sunt tot denumiri profetice; ( Dumnezeu intr-un mod profetic, vorbeste despre  „nasterea” si  despre pre-existenta, tuturor popoarelor, lucrare realizata  in Sionul Ceresc ) Astfel SIONUL (sau „muntele Sionului”), din punct de vedere profetic inseamna Imparatia lui Dumnezeu.(EVREI 12:22).                                                                                                      Iacov (sau Iuda),  din punct de vedere profetic  inseamna poporul lui Dumnezeu ales si pus deoparte pentru mantuire si pentru slava.                                                                      Profetic, sub numele de „Israel” (aratata in multe alte profetii),este inclusa  intreaga umanitate. (Dumnezeu fiind Tatal tuturora- (Isa.64:8)…. Astfel in  Israel sunt incluse toate semintiile poporului lui Dumnezeu. Sunt si semintiile alese (ca si semintia lui Levi sau a lui Iuda) la fel cum sunt si cele care au parasit Templul lui Dumnezeu dedandu-se la idolatrie, (ca si cele zece semintii rupte prin revolta lui Ieroboam)  dar sunt si semintiile lepadate ,(ca si semintia lui Efraim sau semintia lui Dan, care nu mai apar intre semintiile lui Israel, aratate  in Cartea Apocalipsei 7:4-8). (poate vom discuta in viitor si despre -semintiile casei lui Israel-initial au fost  12, apoi 14 -prin atasarea lui Efraim si Manase- si din nou 12 semintii -prin lepadarea lui Dan si Efraim).                                                       Egiptul si Babilonul sunt alte doua denumiri profetice (sau doua trepte spirituale),  care deasemenea vorbesc despre lumea umana decazuta. (Diavolul  in mod alegoric este intruchipat prin Imparatul Egiptului (Ezechiel 32:2) sau prin Imparatul Babilonului  (Isaia 14:3-20).                                                                                                                              Tirul, Etiopia si Asiria sunt alte denumiri profetice care simbolizeaza  lumea demonica. (in mod profetic, Lucifer este denumit  si „voievodul Tirului” Ezechiel 28:2-14), iar Asiria este denumita tara robiei in care se mananca bucate necurate.(Osea.9:3) Neintelegand aceste lucruri, multe dintre profetii nu pot fi intelese….

Iata o descriere (in engleza), a imperiului asirian pe care am gasit-o in „Istoria Biblica„. (Assyria was the most ferocious of all nations. Their very name became a byword for cruelty and atrocity. They skinned their prisoners alive, and cut off various body parts to inspire terror in their enemies. There is records of Assyrian officials pulling out tongues and displaying mounds of human skulls all to bring about stark horror and wealthy tribute from surrounding nations.  Nowhere are the pages of history more bloody than in the records of their wars.) http://www.bible-history.com/old-testament/the_assyrians.html

Tot ceea-ce  Dumnezeu a creat la inceput, in Imparatia Cerurilor (numita in cazul de fata SION, iar in Cartea Genesei fiind numit „Gradina Edenului„),  a fost  foarte bun, curat, desavarsit si neprihanit GENESA 1:31.

Intreaga creatie cereasca era la un nivel duhovnicesc placut inaintea lui Dumnezeu.               (toti erau creaturi ingeresti neprihanite ).                                                                                     Dumnezeu nu a creat nimic spurcat. Aceasta stare de neprihanire si de unitate desavarsita (intre   Dumnezeu si creatia Sa), a durat perioade foarte indelungate (nedefinite) de timp. („vesniciile trecute” le numeste Biblia).(Ier.7:7) (Ier.25:5) atunci cand Dumnezeu le-a dat „tara”  in stapanire si le-a fagaduit ca ei vor fi mostenitorii „tarii” adica ai Imparatiei Cerurilor”) Relatia armonioasa dintre Dumnezeu si o parte a creatiei Sale a luat sfarsit, atunci cand  pacatul a aparut in Lumea Cereasca (datorita caderii lui Lucifer).                                                                                                                                                Lucifer este cel mai concludent exemplu al caderii produse in lumea cereasca.

Dintr-un  „heruvim ocrotitor” si dintr-o starea neprihanita si desavarsita,  el  ajunge intr-o stare rea si  stricata de demon.  Pacatul a produs o ruptura si-o separare intre Dumnezeu si creatia Sa. Toti cei care au  urmat invataturile mincinoase ale lui Lucifer au fost intinati si-au cazut din starea aceea in care erau dupa voia lui Dumnezeu.

Atunci,  prin ascultarea si prin participarea directa la rebeliunea luciferica, multe alte entitatile ceresti,   au pierdut calitatea de „fi ai lui Dumnezeu”  si au devenit astfel   „fii diavolului„, stricandu-si si intinandu-si starea lor desavarsita.

Diavolul a devenit de-acum mentorul lor  si  tatal lor adoptiv.(Ioan 8:44).

Aceea  parte din  creatia cereasca care a fost intinata de pacat, a  fost lepadata de Dumnezeu , si-a fost  aruncata la alte dimensiuni spirituale inferioare.

Participarea la revolta luciferica nu a fost la fel de grava, pentru toate creaturile ceresti care au fost intinate de pacatul edenic. Unii au fost mai apropiati de satana (vasele de ocara),  el devenind „tatal” lor spiritual, ,  iar altii au fost mai apropiati de Domnul Isus Hristos, nadajduind in El. (vasele de cinste).

„Etichetarea” si „separarea”  lor, a fost facuta tocmai pe aceste criterii ale pozitiei lor fata de Domnul Hristos sau pe ascultarea lor  si supunerea lor fata de diavolul.

Intre cele doua extreme („vasele de cinste” si „vasele de ocara” )  este insa o mare multime de oameni, (morti in pacatul edenic),  care au nevoie de rascumparare, de eliberare  si de mantuire.

. In  istoria Gradinii Edenului s-au intamplat mult mai multe evenimente  decat ne sunt ele relatate  in   Cartea Genesei cap. 2. Unele episoade ale caderii in moarte si-n pacat, ne sunt redate partial si-n alte profetii biblice.

In profetiile din Ezechiel 28:13,   Gradina Edenului mai este numita si Gradina lui Dumnezeu, iar in profetiile din Isaia 14:12 ni se spune ca aceea dimensiune spirituala era numita „cer”. (poate ca in mesajele viitoare, o sa revenim la dezbaterea acestui subiect  si-o sa clarificam ce inseamna  „cerul”  si unde este aceasta dimensiune spirituala.).

. Natura duhovniceasca a celor care s-au razvratit in lumea cereasca, a decazut  si s-a pervertit, (din pricina pacatului),  si dintr-o natura  de fii de Dumnezeu, (sfanta si curata),  ei au decazut ajungand intr-o stare rea, intinata , razvratita,  necurata  si spurcata. . De-aceia Domnul Isus Hristos le spune unor oameni rai si razvratiti:

IOAN 8: 38-47 –                                                                                                                              -„VOI FACETI CE ATI AUZIT DE LA TATAL VOSTRU”                                                   -„VOI FACETI FAPTELE TATALUI VOSTRU”.                                                                   -„VOI AVETI DE TATA PE DIAVOLUL„; si vreti sa impliniti poftele tatalui vostru. El de la inceput a fost ucigas; si nu sta in adevar, pentru ca in el nu este adevar.  Ori de cate ori spune o minciuna, vorbeste din ale lui, caci este mincinos si tatal minciunii. Cine este din Dumnezeu, asculta cuvintele lui Dumnezeu;                                       VOI DE ACEEA NU ASCULTATI, PENTRU CA NU SUNTETI DIN DUMNEZEU„.

Ei neintelegand pre-existenta lor, nu intelegeau nici despre ce le vorbea Domnul Isus Hristos. Ei stiau si credeau ca ei sunt copii lui Avram. Si din punct de vedere fizic erau ! Domnul Isus Hristos insa le-a aratat un alt nivel  al apartenentei lor….apartenenta lor din punct de vedere spiritual.                                                                                                                  Din punct de vedere spiritual, diavolul era tatal lor si duhul lor apartinea diavolului.

IOAN 10:26-27                                                                                                                               -„Dar voi nu credeti, pentru ca, dupa cum v-am spus, NU SUNTETI DIN OILE MELE.” (adica din grupul celor au fost alesi si pusi deoparte  inca inainte de intemeierea lumii, pentru mantuire. )

1IOAN 3:1-10.                                                                                                                                 Oricine ramane in El nu pacatuieste…. Cine pacatuieste este de la diavolul, caci diavolul pacatuieste de la inceput.                                                                         Prin aceasta se cunosc COPII LUI DUMNEZEU  si COPII DIAVOLULUI .        (deci Biblia ne arata ca in aceasta lume, sunt cel putin 2 categorii spirituale  distincte de oameni).

Intr-o alta imprejurare Domnul Isus Hristos arata ca:-„SAMANTA BUNA,  sunt fiii Imparatiei; iar NEGHINA sunt fiii celui rau„. (Mat.13:38)

Nu „alegerea” determina ceea e suntem, …..ci ceea ce am fost in vesnicia trecuta, a determinat  „alegerea” noastra.

Boabele  de grau” sau „boabele de neghina” au existat  fizic,  cu mult timp inainte ca sa fi fost semanate  in tarina lumii acesteia…

Bobul de grau” sau „bobul de neghina” reprezinta duhul omului, (atemporal),  care vine si se naste in aceasta lume, conform Planului lui Dumnezeu si care este „semanat” la vremea lui, in „tarina” lumii acesteia.                                                                                             Graul vine din lumea cereasca, (din gruparea celor au fost alesi si pusi deoparte pentru mantuire),  iar neghina vine din „hambarul lui satana”, in care au fost aruncati si lepadati cei rai.

––––––––––––-=================================================––––––––––––––

Un caz tipic, care arata acest lucru,  este cazul lui Esau.  Apostolul Pavel ne spune in textul din Romani 9 ca,  inainte ca  Esau sa se fi nascut in lumea noastra materiala, pe baza unei hotarari „MAI DINAINTE„, el fusese deja lepadat de la fata Domnului.

Romani  9:11-13

                                                                                                                                                       „Caci, macar ca cei doi gemeni nu se nascusera inca si nu facusera nici bine, nici rau – ca sa ramana in picioare O HOTARARE MAI DINAINTE a lui Dumnezeu, prin care se facea o alegere, nu prin fapte, ci prin Cel ce cheama –  s-a zis Rebecai:  -„Cel mai mare va fi rob celui mai mic”,   dupa cum este scris: -„Pe Iacov l-am iubit, iar pe Esau l-am urat.”

Dumnezeu nu leapada pe cineva fara un motiv temeinic si nici nu uraste pe cineva fara motiv. Si-apoi Dumnezeu  nu uraste persoana, ci uraste pacatul pe care persoana respectiva il face  (deoarece aceea persoana iubeste pacatul).                                                      Esau nu a fost lepadat deoarece el ar fi facut ceva rau  si s-ar fi stricat in aceasta viata, ci Esau a fost lepadat pe criteriul unor evenimente anterioare,  petrecute candva in vesnicia trecut , cu mult inainte ca el sa se fi nascut  .  (Esau inainte ca sa se nasca in lumea aceasta,  era deja cunoscut de Dumnezeu ca si un  duh  razvratit si  rau, era deja un pui de drac, si din aceast motiv Dumnezeu il ura. ). Spuneam mai sus ca nu „alegerea” determina ceea e suntem, …..ci ceea ce am fost in vesnicia trecuta, a determinat  „alegerea” noastra.                                            Esau era din tabara celor lepadati de la fata lui Dumnezeu , care au fost pusi deoparte pentru ocara, pentru robie si pentru nimicire….(Ier.49:10) ,(Obad.1:18)                          Esau era un caracter rau, care-l avea de tata pe diavolul.

–––––––––––––––––––––––––––––OOOOO–––––––––––––––––––––––––––-

La fel ca si Esau, a fost  Cain despre care apostolul Ioan ne spune ca „era  de la cel rau„. 1Ioan 3:12 -„nu cum a fost Cain, care era de la cel rau si a ucis pe fratele sau.. . Cain   „era  de la cel rau„, dar nu era din punct de vedere fizic (trupesc),   ci din punct de vedere duhovnicesc. (apropo de ereziile lui Branham).                                                           (duhul lui Cain era un duh rau, care-i apartinea diavolului).                                                     Dar nici macar din punct de vedere duhovnicesc, duhul lui Cain (nefiind nascut sau creat de diavolul), nu putea sa fie in mod natural copilul diavolului.

Dumnezeu a creat toate duhurile care exista in lumea spirituala,  printre ele fiind si si duhul lui Cain.

Dar daca duhul lui Cain a fost creat de Dumnezeu, inseamna ca de la inceput, duhul lui  a fost bun,  la fel ca si cel al lui Lucifer- (Ezec.28:15), deoarece tot ce creaza Dumnezeu este bun, curat si desavarsit.

Inseamna ca duhul lui Cain a devenit diavolesc (cazand intr-o stare rea si-ntr-o natura draceasca) mult timp dupa ce a fost creat de Dumnezeu. Doar rebeliunea si pacatul puteau sa-l aduca pe Cain intr-o stare atat de rea incat Cuvantul lui Dumnezeu sa ne spuna ca „el era de la cel rau”.                                                                                                                                Cain nu era numai rau ci el era un duh lepadat,fiind   spurcat si intinat.

La alegerea si separarea pe care Dumnezeu a facut-o inainte de intemeierea lumii materiale, Cain (fiind deja lepadat), a fost pus in gruparea „vaselor de ocara„…. care de-acum apartineau si-l aveau de tata pe diavolu; Atunci si in acele imprejurari, satana a devenit mentorul si tatal spiritual al lui Cain…. De-acum se poate spune despre Cain, ca el „era de la cel rau”….                                                                                                                          Tabara din care facea parte Cain era tabara  lui Satana… Cain era un pui de drac…

–––––––––––––––––––––============================================–––––––––––––––––

La fel, Iuda Iscarioteanul era „un drac” din punct de vedere duhovnicesc (Ioan.6:70)…si nu din punct de vedere trupesc..                                                                           Duhul lui Iuda (inca dinainte ca sa se fi nascut pe acest pamant),  era deja un duh rau si razvratit…. Iuda fiind „un vrajmas”, a fost si el cunoscut mai dinainte si despre Iuda se vorbeste foarte lamurit, in Psalmul 109: 6-20

-„Pe „vrajmasul meu” pune-l sub stapanirea unui om rau, si un paras sa stea la dreapta lui!  Cand va fi judecat, sa fie gasit vinovat, si rugaciunea lui sa treaca drept un pacat!  Putine sa-i fie zilele la numar, si slujba sa i-o ia altul!  Sa-i ramana copiii orfani, si nevasta sa, vaduva!  Copiii lui sa umble fara niciun capatai si sa cerseasca, sa-si caute painea departe de locuinta lor daramata! Cel ce l-a imprumutat sa-i puna mana pe tot ce are, si strainii sa-i jefuiasca rodul muncii lui!  Nimeni sa nu mai tina la el si nimeni sa n-aiba mila de orfanii lui!  Urmasii lui sa fie nimiciti si sa li se stinga numele in neamul urmator!  Nelegiuirea parintilor sai sa ramana ca aducere aminte inaintea Domnului si sa nu se stearga pacatul mamei lui!  Domnul sa-i aiba totdeauna inaintea ochilor, ca sa le stearga pomenirea de pe pamant,  pentru ca nu si-a adus aminte sa faca indurare, pentru ca a prigonit pe cel nenorocit si pe cel lipsit, pana acolo incat sa omoare pe omul cu inima zdrobita!  Ii placea blestemul: sa cada asupra lui! Nu-i placea binecuvantarea: sa se departeze de el! Se imbraca cu blestemul cum se imbraca cu haina lui, ii patrunde ca apa inauntrul lui, ca untdelemnul, in oase!  De aceea, sa-i slujeasca de vesmant, ca sa se acopere, de cingatoare, cu care sa fie totdeauna incins!  Aceasta sa fie, din partea Domnului, plata vrajmasilor mei si a celor ce vorbesc cu rautate de mine!” Iuda a ajuns si el sa fie  un „vas de ocara” care-a fost predestinat ,si-a fost  randuit pentru pierzare si pentru pedeapsa. El este o icoana sau un prototip al  lui anticrist.                                                                                                                  La fel ca si anticrist, si Iuda este numit „fiul pierzarii” (Ioan 17:12)

Si Iuda  era un alt pui de drac….

––––––––––––––––––––––––––

O alta categorie care arata separarea facuta de Dumnezeu inca inainte de intemeierea lumii,  sunt „anticristii” care s-au ridicat in poporul lui Dumnezeu si care totusi nu sunt dintre copii lui Dumnezeu.  (dintre cei alesi pentru mantuire). Astfel in Biserica lui Dumnezeu, alaturi de ucenicii Domnului Isus Hristos au aparut si:                                          „hristosii mincinosi„,                                                                                                                   apostolii mincinosi,                                                                                                                                         prorocii mincinosi,                                                                                                                              invatatorii mincinosi, si                                                                                                                    fratii mincinosi.

Multi dintre ei, sunt chiar in conducerile bisericilor,  tin biserici intregi in confuzie, in dezbinare, in intuneric si-n ratacire,  jefuiesc banii bisericii pentru beneficiul si pentru huzurul lor personal, sunt  instrumente ascunse ale satanei  si-ale  securitatii si sunt tradatori si vanzatorii de frati, sunt vrajmasi ai Lucrarii Duhului Sfant,  si batjocoresc astfel lucrarea Harului lui Dumnezeu.

Duhul acestor oameni este din tabara (sau din gruparea) lui anticrist.                                    Ei nu sunt dintre „cei alesi”.

1Ioan 2:18-19 -„Si, dupa cum ati auzit ca are sa vina Antihrist, sa stiti ca acum s-au ridicat multi antihristi: Ei au iesit din mijlocul nostru,  DAR NU ERAU DINTRE AI NOSTRII …. Caci, daca ar fi fost dintre ai nostri, ar fi ramas cu noi; ci au iesit, ca sa se arate ca nu toti sunt dintre ai nostri„.

2 Petru 2:1                                                                                                                                            In norod s-au ridicat si proroci mincinosi, cum si intre voi vor fi invatatori mincinosi, care vor strecura pe furis erezii nimicitoare, se vor lepada de Stapanul care i-a rascumparat si vor face sa cada asupra lor o pierzare naprasnica.

2 Cor.11:13-15.                                                                                                                                      Oamenii acestia sunt niste apostoli mincinosi, niste lucratori inselatori, care se prefac in apostoli ai lui Hristos.  Nu este mare lucru, dar, daca si slujitorii lui se prefac in slujitori ai neprihanirii.

Marcu 13:22 –                                                                                                                                    „Caci se vor scula „hristosi mincinosi” si „proroci mincinosi„. Ei vor face semne si minuni, ca sa insele, daca ar fi cu putinta, si pe cei alesi”.

Un pastor, nu este pastor al lui Hristos daca roadele lui nu arata ca el este  un slujitor al neprihanirii.     ( Un proroc nu este un proroc al lui Hristos decat daca roadele lui nu arata ca este un om neprihanit. Nici functia si nici titlul, nu sunt etalonul care sa dovedeasca valoarea unui lucrator in ogorul  evangheliei ci roada neprihanirii este etalonul cu care se verifica aceasta lucrare .)

Matei 7:20. Asa ca, dupa roadele lor ii veti cunoaste.

Duhurile rautatii si  stapanitorii intunericului acestui veac, sunt bine asezate, chiar in „locurile ceresti” (unde Dumnezeu trebue sa-si  faca prezenta).(Efes.6:12) Si acesti slujitori ai intunericului, nu stau pe ultimele banci ca sa se pocaiasca …ci fara rusine se pun in fruntea si-n conducerea acestor  „locuri ceresti”.  punand monopolul , controlul si stapanirea pe ele.

Fapte 20:29-30.                                                                                                                      Stiu bine ca, dupa plecarea mea, se vor vari intre voi lupi rapitori, care nu vor cruta turma;  si se vor scula din mijlocul vostru oameni care vor invata lucruri stricacioase, ca sa traga pe ucenici de partea lor.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Anticrist este numit  „fiara cu zece coarne si sapte capete”,(Apocalipsa 13:1-10)   deoarece el  este cea mai importanta capetenie draceasca, din tabara celui rau,  care va veni   in aceasta lume . Nu numai in Cartea Apocalipsei dar si in alte profetii, Cuvantul lui Dumnezeu ne vorbeste  despre aceasta entitate draceasca. El este „cornul cel mic„, despre care ne vorbeste proorocul Daniel in cap. 7; si care va porni razboi impotriva sfintilor si-i va birui…. Se va  inaltat pana la ostirea cerurilor, va dobora la pamant o parte din ostirea aceasta si din stele si le va calcat in picioare. (Daniel 8) Se va  inaltat pana la capetenia ostirii, de la care o sa-i smulga jertfa necurmata si-o sa-i surpe locul Locasului sau celui Sfant. Cornul va arunca adevarul la pamant si va  izbuti in ce va incepe. El este  „domnul care va veni” si va face un legamant trainic cu multi….Daniel 9:27 El va surpa „Sfantul Locas” si va face sa inceteze „Jertfa necurmata” Si ce-i mai grav, el este „omul dispretuit”, care va cotropi si va nimici intregul pamant, aducand perioada Necazului cel Mare peste toti locuitorii pamantului. Daniel 11:21-44 Este „omul faradelegii ” si „fiul pierzarii” , potrivnicul care se inalta mai presus de tot ce se numeste „Dumnezeu”, despre care a vorbit  apostolul Pavel in a 2-a scrisoare catre Tesaloniceni 2:3-4

El este „uraciunea pustiirii” despre care vorbeste Domnul Isus Hristos in Matei 24:15

Anticrist este pionul principal prin care Lucifer isi va desfasura planul sau diabolic in Vremea Necazului cel Mare, incercand sa nimiceasca sau sa zadarniceasca Planul lui Dumnezeu…. Si anticrist este tot o „neghina rea” sau „un pui de drac” -(unul mai mare si mai periculos decat toti ceilanti la un loc),- care la vremea lui, va fi sadit de diavolul, in ogorul lumii acesteia.

–––––––––––––––

  • Orice copilul , cand vine si se naste in aceasta lume materiala, el este considerat „necurat” si mort spiritual, desi acel copil inca nu a facut  nici un pacat in aceasta lume, ca sa poata fi numit astfel….(1Cor.7:14)

Cauza necuratiei si-a mortii duhovnicesti a copilului este  pacatul Edenic.  Atunci si acolo,  duhul copilului fiind intinat de pacatul luciferic, a murit .   Nici un copil nu se naste in aceasta lume, viu din punct de vedere spiritual. Dimpotriva, apostolul Pavel ne spune ca noi toti eram numiti „fii ai maniei” (datorita firii noastre corupte si intinate), si noi toti eram  morti in greselile si-n pacatele noastre.

Efeseni 2:1-5 –                                                                                                                                        „VOI ERATI MORTI in greselile si in pacatele voastre  in care traiati odinioara, dupa mersul lumii acesteia, dupa domnul puterii vazduhului, a duhului care lucreaza acum in fiii neascultarii”.  INTRE EI ERAM SI  NOI TOTI odinioara, cand traiam in poftele firii noastre pamantesti, cand faceam voile firii pamantesti si ale gandurilor noastre si ERAM DIN FIRE copii ai maniei, ca si ceilalti”…

Iar in Psalmul 51:1 este scris ca: -„Iata ca sunt nascut in nelegiuire, si in pacat m-a zamislit mama mea„.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Cartea Genesei arata in mod profetic lepadarea omului din Gradina Cereasca a lui Dumnezeu. (Edenul fiind o dimensiune cereasca si nu pamanteasca- (Ezec.28:13) Acelasi lucru este aratat in Cartea Plangerile lui Ieremia care vorbeste intr-un mod profetic despre lepadarea si alungarea tuturor celor razvratiti si rai din Sion.

(Sionul fiind aceeasi dimensiune cereasca ca si Gradina Edenului  –Evrei 12:22)

Plangerile lui Ieremia 2:1-2 ,                                                                                                  Vai! In ce intunecime a aruncat Domnul in mania Lui pe fiica Sionului! A AZVARLIT DIN CER PE PAMANT  podoaba lui Israel si nu Si-a mai adus aminte de scaunul picioarelor Lui, in ziua maniei Lui! Domnul a nimicit fara mila toate locuintele lui Iacov. In urgia Lui a daramat intariturile fiicei lui Iuda si le-a pravalit la pamant;  a facut de ocara imparatia si capeteniile ei.

Cartea Plangerilor lui Ieremia este o profetie care in mod firesc vorbeste despre cucerirea si ducerea in robie a poporului evreu. Dar  din punct de vedere profetic,  prorocul Ieremia,  vorbeste despre  lepadarea si alungarea noastra din Sion, si chiar mai mult, vorbeste  despre starea celor care au fost lepadati si aruncati in Locuinta Mortilor.

Daca unii au fost lepadati si aruncati in lumea materiala (pe acest pamant), altii au fost aruncati in Locuinta Mortilor, iar altii au fost aruncati in  Adanc.(Isa.5:14) Dar toti au fost aruncati din lumina in  intuneric (Plangeri 2: 1) (aceasta fiind aratat in comparatie cu frumusetea si stralucirea care exista in Imparatia lui Dumnezeu).

Plangeri 3:1-2                                                                                                                                       Eu sunt omul care a vazut suferinta sub nuiaua urgiei Lui.                                                         El m-a dus, m-a manat in intuneric, si nu in lumina.                                                          Ma asaza in intuneric ca pe cei morti pentru totdeauna.

Copacii Edenului„, fiind entitati spirituale, (si nu doar niste copaci fizici), au fost aruncati in Locuinta Mortilor, care este o dimensiune spirituala si nu groapa fizica de la cimitir.  (Ezec.31:16)   La fel, Ingerii cazuti sunt inchisi intr-o dimensiune spirituala a intunericului,(in Adanc),  unde sunt legati cu lanturi vesnice si sunt tinuti acolo pentru ziua judecatii. (2Pet.2:4)(Iuda.1:6)

Vreau sa precizez ca acesti ingeri cazuti nu sunt tinuti in Adanc  pentru anihilarea lor ci sunt inchisi acolo pentru pedeapsa binemeritata pe care o vor primi .                                   Dar aceasta pedeapsa este pentru binele lor si  ea va fi o alta forma de manifestare a bunatatii si-a dragostei lui Dumnezeu.

Pedeapsa lui Dumnezeu (desi va fi groaznica), totusi ea va fi  limitata in timp (Luca.12:48si va avea un rol  de ispasirea, de curatirea, de corectare,(Evrei.12:10), de reabilitare, de vindecare si  de restaurare a celui pedepsit.                                                        Acesta este scopul pedepsei.

In acest sens, cartea Evreilor  vorbind despre pedeapsa lui Dumnezeu arata ca:

EVREI 12:7-11  -„Suferiti pedeapsa: Dumnezeu Se poarta cu voi ca si cu niste fii. Caci care este fiul pe care nu-l pedepseste tatal?  Dar, daca sunteti scutiti de pedeapsa, de care toti au parte, sunteti niste feciori din curvie, iar nu fii.  Si apoi, daca parintii nostri trupesti ne-au pedepsit, si tot le-am dat cinstea cuvenita, nu trebuie oare cu atat mai mult sa ne supunem Tatalui duhurilor, si sa traim?  Caci ei in adevar ne pedepseau pentru putine zile, cum credeau ei ca e bine; dar Dumnezeu ne pedepseste pentru binele nostru, ca sa ne faca partasi sfinteniei Lui. Este adevarat ca orice pedeapsa, deocamdata pare o pricina de intristare, si nu de bucurie; dar mai pe urma aduce celor ce au trecut prin scoala ei roada datatoare de pace a neprihanirii„.

Aceste cuvinte sunt axiome dumnezeiesti si ele arata modul in care lucreaza Dumnezeu cu oricine in orice situatie si oricand….
Lumea aceasta este atelierul lui Dumnezeu unde se cioplesc si se slefuiesc  „pietrele  minunate, cioplite dupa masura, ferestruite cu ferastraul, inauntru si in afara”,
care vor intra in constructia Noului Templu al Duhului Sfant.(1Reg.7:9) (1Reg.6:7)
Si tot aici este „Academia lui Dumnezeu” in care se modeleaza si se formeaza viitorii preoti si Imparati ai Imparatiei lui Dumnezeu.(1Pet.2:9)
Dumnezeu vrea sa creeze in noi caractere si nu talente.

Intelegerea acestui lucru are o importanta colosala in intelegerea Planului de Restaurare de Reabilitare si de Mantuire pe care Dumnezeu la alcatuit in Domnul Isus Hristos..

Filip.2:10-11   De aceea si Dumnezeu L-a inaltat nespus de mult si I-a dat Numele care este mai presus de orice nume, pentruca ,in Numele lui Isus, sa se plece ORICE GENUNCHI al celor din CERURI, de pe PAMANT si de SUB-PAMANT,  si orice limba sa marturiseasca spre slava lui Dumnezeu Tatal ca Isus Hristos este Domnul  (Filip.2:10-11)                                                                        Acest afirmatie  este colosala….. Oare cati inteleg ce spune apostolul Pavel in acest mesaj profetic ? Deci nu numai Iuda, Israel sau Egiptul se vor pleca inaintea Domnului Hristos, recunoscandu-l ca Domn si Mantuitor,  ci si Asiria, Babilonul,  sau Tirul vor ingenunchia recunoscandu-L pe El ca si Domn al lor..

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

S-ar parea ca dintre toate categoriile duhovnicesti lepadate din Sionul ceresc, doar omul a primit posibilitatea mantuirii prin Har.

Dar Biblia ne arata ca Dumnezeu lucreaza la vindecarea si  la restaurarea noastra, dar nu numai a noastra, ci a intregului Sion Ceresc.

Isaia.51:3 Tot astfel, Domnul are mila de Sion si mangaie TOATE daramaturile lui.

Ps.102:16 Da, Domnul va zidi iarasi Sionul si Se va arata in slava Sa.

Chiar si mantuirea noastra a avut originea si-a pornit din Sion, fiind pregatita pentru cei din Sion. Ps.53:6 O! cine va face sa porneasca din Sion izbavirea lui Israel?

Domnul Isus Hristos a venit din Sionul Ceresc ca sa ne izbaveasca din robia mortii si-a pacatului:                                                                                                                                    Rom.11:26  „Izbavitorul va veni din Sion si va indeparta toate nelegiuirile de la Iacov.

El  a venit pentru rascumpararea, pentru eliberarea si pentru mantuirea noastra  pentru cei cazuti si lepadati din Sion, care care am pierdut cetatenia Sionului Ceresc.

Isaia.59:20 „Da, va veni un Rascumparator pentru Sion, pentru cei ai lui Iacov care se vor intoarce de la pacatele lor, zice Domnul.

Cei mantuiti se vor reintoarce din nou din tara robiei, (adica din Asiria profetica, din Egiptul profetic si din Babilonul lumii acesteia), si vor merge spre  Sionul Ceresc  cu strigate de bucurie: Isaia.35:10 -„Cei izbaviti de Domnul se vor intoarce si vor merge spre Sion cu cantece de biruinta. O bucurie vesnica le va incununa capul, veselia si bucuria ii vor apuca, iar durerea si gemetele vor fugi!”

Ieremia .3:14 -„Intoarceti-va, copii razvratiti, zice Domnul; caci Eu sunt Stapanul vostru,  Eu va voi lua, pe unul dintr-o cetate, pe doi dintr-o familie, si va voi aduce inapoi in Sion„.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Toate aceste profetii arata ca omul a existat in Vesnicia trecuta ( a preexistat), in Imparatia lui Dumnezeu, dar datorita pacatului edenic omul a fost alungat afara din acel loc ceresc. Prin Lucrarea de mantuire a Domnului Isus Hristos , omul va fi (este) din nou reabilitat, curatit, sfintit si indumnezeit si omul va fi  restaurat si readus din nou IARASI in familia cereasca. (Efes.1:7-10)

EFESENI 1:7-10 -„a binevoit sa ne descopere taina voii Sale, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi, ca sa-l aduca la indeplinire la implinirea vremurilor, SPRE A-SI UNI IARASI INTR-UNUL, in Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri si cele de pe pamant„.

(deci in vesnicia trecuta a fost o unitate desavarsita intre Dumnezeu si creatia Lui, si aceasta unitate care-a fost rupta datorita pacatului, VA FI DIN NOU REFACUTA IARASI INTR-O SINGURA UNITATE, IN HRISTOS, prin Lucrarea rascumparatoare si mantuitoare a Domnului Isus Hristos).

In acest sens, Biblia ne arata ca:  -„Si, dupa cum TOTI mor in Adam, tot asa, TOTI vor invia in Hristos;”  … (1CORINTENI 15:22-28).

-„Dumnezeu, in adevar, „a pus totul sub picioarele Lui”. Dar cand zice ca totul I-a fost supus, se intelege ca afara de Cel ce I-a supus totul.  Si cand TOATE LUCRURILE Ii vor fi supuse, atunci chiar si Fiul Se va supune Celui ce I-a supus toate lucrurile, pentru ca DUMNEZEU SA FIE TOTUL IN TOTI„.

Intelegand aceste lucruri vom putea intelege mai usor Planul lui Dumnezeu de Reabilitare si de Mantuire, facut cu privire la Om. (si implicit cu intreaga Lui creatie cazuta in pacat si-n moarte).

Vom intelege la ce se refera profetul profetul Ieremia cand spune ca:

IEREMIA 25:5 Ei au zis: „Intoarceti-va fiecare de la calea voastra cea rea si de la rautatea faptelor voastre, si veti ramane  IN TARA PE CARE V-AM DAT-O VOUA si parintilor vostri, „DIN VESNICIE IN VESNICIE„. (Deci mostenirea Imparatiei Cerurilor ne-a fost fagaduita de Dumnezeu inca din vesniciile trecute.)

sau vom intelege care a fost „starea mai dinainte” la care va fi restaurata Sodoma si Samaria.:

EZECHIEL 16:55 Astfel, surorile tale: Sodoma si fiicele ei SE VOR INTOARCE IARASI LA STAREA LOR DE MAI INAINTE, si Samaria si fiicele ei SE VOR INTOARCE IARASI LA STAREA LOR DE MAI INAINTE , si tu si fiicele tale VA VETI INTOARCE IARASI LA STAREA VOASTRA DE MAI INAINTE…               Deci nu se vor intoarce la starea de pacat avuta in viata lor pamanteasca,(inainte de-a fi fost nimicite),  ci se vor intoarce iarasi la starea de unitate desavarsita pe care au avut-o cu Dumnezeu si cu Lumea Cereasca in vesniciile trecute, inainte de caderea lor in pacat.

De fapt, profetiile biblice arata ca pana-n final intreaga creatie va fi restaurata la o forma superioara formei initiale avuta candva in Sionul Ceresc.

Sfarsitul lucrarii lui Dumnezeu va fi mai bun decat inceputul lui.

Hagai 2:6-9  Caci asa vorbeste Domnul ostirilor: „Inca putina vreme, si voi clatina inca o data cerurile si pamantul, marea si uscatul; voi clatina toate neamurile; comorile tuturor neamurilor vor veni, si voi umple de slava Casa aceasta, zice Domnul ostirilor. Slava acestei Case din urma va fi mai mare decat a celei dintai, zice Domnul ostirilor; si in locul acesta voi da pacea, zice Domnul ostirilor.”

Slava acestei Case” in mod profetic, se refera la Templul lui Dumnezeu, (sau la Trupul lui Hristos) numit si  Templul Duhului Sfant, care este Biserica.

APOCALIPSA 21:9-23 .                                                                                                       Apoi unul din cei sapte ingeri,… a venit si a vorbit cu mine, si mi-a zis:  „Vino sa-ti arat mireasa, nevasta Mielului!”  Si m-a dus, in Duhul, pe un munte mare si inalt. Si mi-a aratat cetatea sfanta, Ierusalimul, care se cobora din cer de la Dumnezeu,  avand slava lui Dumnezeu. Lumina ei era ca o piatra preascumpa, ca o piatra de jasp, stravezie ca cristalul. …  Zidul era zidit de jasp, si cetatea era de aur curat, ca sticla curata.  Temeliile zidului cetatii erau impodobite cu pietre scumpe de tot felul: cea dintai temelie era de jasp; a doua, de safir; a treia, de calcedonie; a patra, de smarald;  a cincea, de sardonix; a sasea, de sardiu; a saptea, de crisolit; a opta, de beril; a noua, de topaz; a zecea, de crisopraz; a unsprezecea, de iacint; a douasprezecea, de ametist.  Cele douasprezece porti erau douasprezece margaritare. Fiecare poarta era dintr-un singur margaritar. Ulita cetatii era de aur curat, ca sticla stravezie.  In cetate n-am vazut niciun Templu; pentru ca Domnul Dumnezeul cel Atotputernic ca si Mielul sunt Templul ei. Cetatea n-are trebuinta nici de soare, nici de luna, ca s-o lumineze; caci o lumineaza slava lui Dumnezeu, si faclia ei este Mielul.

ioan basa rob si preot al lui Isus Hristos.

http://profetiilebiblice.blogspot.com/2011/02/planul-lui-dumnezeu-de-reabilitare-si.html https://basaioan.wordpress.com/

Reclame

Despre ioan_basa

Membru in "National Association of Christian Ministers" (Ordained Christian Minister). Iubesc Cuvantul lui Dumnezeu, (profetiile biblice) Deasemenea imi place arta (in special picture), filozofia, muzica, poezia ec....
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s